De locatie & accomodatie - Equieducation

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

De locatie & accomodatie

De locatie van Equi Education is op ’t Hof te Rha. Dit is een modern –sterk geautomatiseerd- melkveebedrijf met zwartbonte koeien, 2 melkrobots, zo'n 110 melkgevende koeien en ongeveer 80 jongvee in de opfok.

De 7 grote krachten voor de paarden op Rha zijn:
1. Paardengras van Barenbrug
2. Hooi van eigen land
3. Het hooi wordt geanalyseerd
4. De paarden gaan zoveel mogelijk uren naar buiten/staan alleen tijdens de winternachten binnen en bij extreem weer.
5. De rijbak heeft een goede bodem en er is veel aandacht voor onderhoud hiervan
6. Er is veel toezicht op de paarden
7. De paarden worden als individuen behandeld

Naast de twee eigen paarden, zijn er 3 pensionpaarden, een hond en drie katten. We hebben alle faciliteiten behalve een binnenbak. Er is in totaal 5 hectare paardengrasland met voldoende schaduwplekken en de zomerwei heeft een geliefde zandlbult waar de paarden graag spelen, rollen en relaxen. De buitenbak heeft een goede bodem, wordt wekelijks gesleept en heeft verlichting. Voor de warme, droge dagen is er een sproei-installatie. Verder is aanwezig: een spuitplaats, ruime boxen van 3.5 bij 3.5, onder de loods, dus half open stal, grondwerkmateriaal, springmateriaal, aanbindplaatsen, wasgelegenheid met warm en koud stromend water, net toilet, geïsoleerde zadelkamer met cv en alarm, landelijke uitrijdmogelijkheden en het is slechts vijftien minuten met de trailer naar de Posbank/Veluwe. Door de ligging is er veel toezicht op de paarden.
En last but not least: heel veel ruimte en rust!

De paardenstallen worden dagelijks gemest en de paarden krijgen -zowel op stal als in de winterwei- onbeperkt ruwvoer. In beide winterweiden staat een Tackroom schuilstal en ook de winterweides worden elke dag gemest. In de zomer staan de paarden 24/7 in de zomerwei: dit is 4 hectare groot.

Ik heb een moderne tweepaardstrailer waarmee ik uw paard of pony kan ophalen/brengen.

Belangrijke waarde voor ons is dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn, ongeacht achtergrond, discipline, tuigage of het ras van je paard/pony.
Kies het paard wat bij je wensen en discipline past en heb plezier!!!

Het Hof te Rha is een ontzettend mooie plek en het is onze wens om dat te delen.

Geniet en heb plezier!

naar boven

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu