What's in a name? - Equieducation

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

What's in a name?

Equi Education staat voor het opleiden van het paard, en ook voor het  begeleiden van de ruiter hierin. Immers, dit is degene die het paard “thuis” weer verder traint. Het begeleiden van de ruiter is minstens zo belangrijk. Dit komt omdat, kort gezegd, het afleren van (ongewenst) gedrag veel meer tijd, investering en energie kost dan het aanleren van (gewenst) gedrag.

Equi” staat voor paard en “Education” voor “opleiding & ontwikkeling”.

“Iedere ruiter heeft een ander vertrekpunt door de eigen ervaringen,  competenties, voorkeuren en leerstijl. Hier probeer ik op aan te sluiten in mijn begeleiding. De minimale basis is dat de ruiter zelf de signalen leert te herkennen bij ongewenst gedrag. Kort gezegd leer ik de ruiter de signalen op te pikken en hoe hier vervolgens op te anticiperen. Hiervoor krijgt de ruiter les in het zogeheten:  "natural horsemanship". Naast het aanleren van deze juiste omgang met het paard leert de ruiter een correcte houding&zit te ontwikkelen,de gewenste rijtechniek correct uit te voeren en dat wat de ruiter zich verder specifiek wenst en mogelijk is.  

Het allermooiste aan paardrijden is dat je nooit uitgeleerd bent! Iets narijden óf een paard zelf iets aanleren, ook daar zit een wereld van verschil in en kunnen grote uitdagingen gevonden worden. En van uitdagingen...........leer je!

naar boven

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu